Rundveehouderij

Nieuws 4567 x bekeken

Top 20 zuivelbedrijven sterk in beweging

Utrecht – De ranglijst van de twintig grootste zuivelbedrijven ter wereld is volop in beweging, en dat zal de komende jaren ook zo blijven. Dat signaleert Rabobank International bij de publicatie van de jaarlijkse ranglijst van de grootste zuivelbedrijven ter wereld.

De nummer 1-positie is stevig in handen van voedingsgigant Nestlé, maar daaronder is volop beroering. Het Franse Danone kan de tweede plaats nog vasthouden, maar ziet zich steeds meer op de huid gezeten door Lactalis. Dit bedrijf, in handen van de familie Besnier, kocht veel omzet bij door de overname van met name het Italiaanse Parmalat. Door de opmars van Lactalis zakte het Nieuw-Zeelandse Fonterra naar positie 4, net voor FrieslandCampina.

Of registreer je om te kunnen reageren.