Rundveehouderij

Nieuws 296 x bekeken

Saputo koopt dochteronderneming Dean Foods

Montreal - Saputo neemt Morningstar Foods over, een dochteronderneming van het Amerikaanse Dean Foods. Voor de uitbreiding van haar marktaandeel in de Verenigde Staten betaalt Canada’s grootste zuivelonderneming ruim 1,1 miljard euro (1,45 miljard dollar).

Morningstar Foods produceert diverse houdbare zuivel en niet-zuivelproducten waaronder room, ijsmixen en kwark die zowel worden verkocht onder private labels als eigen merken. De onderneming telt zo’n 2.000 werknemers en heeft tien productielocaties verdeeld over negen staten. In het afgelopen boekjaar (tot 30 september 2012) draaide Morningstar Foods een omzet van 1,2 miljard euro en een brutowinst van 117,5 miljoen euro (Ebitda)

Saputo is qua grootte werelds twaalfde zuivelonderneming. Pro forma komt de omzet van Saputo, na overname van Morningstar Foods, over afgelopen boekjaar (tot 30 september 2012) op 6,6 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.