Rundveehouderij

Nieuws 1230 x bekeken 2 reacties

Rundvleesmarkt blijft moeilijk

Utrecht - De rundvleesproductie blijft dalen in Europa.

Daardoor blijft de markt krap, maar veel ruimte voor hogere inkoopprijzen lijkt er niet omdat vleesverwerkers de hogere inkoopprijzen slechts met veel moeite kunnen doorgeven aan de consument. Om deze reden valt het te verwachten dat de rundvleesprijzen in Europa zullen blijven schommelen rond het niveau van ongeveer €4,00 per kilo (prijs voor vlees van jonge runderen), zo verwacht de Rabobank in een analistenrapport.

Door de hoge prijzen en het beperkte aanbod, zal de rundvleesconsumptie in Europa ook blijven teruglopen. In het zuidelijk halfrond lijkt de rundvleesproductie iets te gaan herstellen. Onder meer in Zuid-Amerika en Australië.

Laatste reacties

  • famtillemans1

    de rabobank heeft nog noooooooit een voorspelling goed gehad laat staan dat ze t nu wel kunnen..prijzen zullen alleen stijgen een rund is geen varken of kip en krijgt maar een kalf en zal altijd maar een kalf blijven krijgen de consumptie neemt toe wereldwijdt .....dan zullen de prijzen stijgen want wil je meer runderen kunnen produceren zul je eerst t vrouwelijke spul ouder laten worden dus nog meer vraag ...rabobank ga terug na school aub

  • famtillemans1

    en dat beetje wat hier minder gegeten word wordt elders dik ingehaalt

Of registreer je om te kunnen reageren.