Rundveehouderij

Nieuws 2061 x bekeken

PZ legt voorheffing op aan aspirant-overschrijders

Zoetermeer - Het Productschap Zuivel (PZ) heeft ruim 2 miljoen euro aan voorheffing opgelegd bij zeven erkende kopers van boerderijmelk. Het PZ heeft dat gedaan omdat het, gezien de leveringsgegevens tot en met november, ziet aankomen dat een aantal melkveehouders dat levert aan de zeven genoemde kopers, flink over het quotum heen schiet.

Afgaande op het bedrag dat het PZ heeft ingehouden, gaat het om een voorlopige overschrijding van het quotum voor dit jaar met 7,5 miljoen kilo. Het schap is overgegaan tot het inhouden van voorheffingen, omdat het lering heeft getrokken uit de gang van zaken in voorbije jaren. Toen werd te betalen superheffing achteraf geïnd. In een aantal gevallen bleek inning toen niet meer mogelijk of zeer moeizaam te verlopen. De 16 miljoen euro superheffing over het quotumjaar 2011/2012 komt naar verwachting geheel binnen voor het einde van het kalenderjaar. Om dat resultaat te bereiken, zijn wel incasso-procedures gestart en hebben twee veehouders een betalingsregeling afgesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.