Rundveehouderij

Nieuws 2544 x bekeken

Meer omzet en verdubbeling resultaat Pali Group

Den Bosch - Pali Group heeft de omzet vorig jaar met 30 miljoen euro zien stijgen naar ruim 320 miljoen euro, de winst steeg van 1,2 naar bijna 1,9 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers die het handelsbedrijf en slachterij heeft gedeponeerd.

Voor dit jaar voorziet Pali Group geen grote omzetgroei en een kleiner resultaat, vertelt mede-directeur Han Paridaans. Deze verwachting is niet verrassend, gezien de magere resultaten in de vleeskalversector, een van de belangrijkste takken van sport waarin Pali Group actief is. De omzet kan fysiek gezien overigens ook niet veel meer stijgen, stelt Paridaans. "Onze slachterij is nagenoeg vol bezet."

Pali Group wist het eigen vermogen te vergroten van 4,7 naar 6,8 miljoen euro. Het groepsvermogen steeg van 7,1 naar 10 miljoen euro, op een totale balans die toenam van 48,3 naar 51,9 miljoen euro.

De netto-omzet steeg vorig jaar het hardst in de slachterijdivisie. Daar ging de omzet omhoog van 142 naar 175 miljoen euro. In de divisie handel en mesterijen daalde de omzet van een kleine 149 naar bijna 146 miljoen euro.

Hoewel Pali Group sterk gegroeid is in de jongroséactiviteiten, probeert de onderneming een 50-50-balans te houden tussen de slachtingen van blankvleeskalveren en die van jonge rosés. In de rosémesterij werkt Pali niet met vaste afmestcontracten, maar het bedrijf heeft wel een groep vaste mesters, die ook voorrang krijgen als kalveren afgeleverd worden. Naast kalveren handelt Pali ook in varkens en geiten. Vitelco, onderdeel van Pali, slacht behalve vleeskalveren uit geitenbokjes. Eerder dit jaar nam het ook de kalverhandels en -slachtactiviteiten van DCA over.

Of registreer je om te kunnen reageren.