Rundveehouderij

Nieuws 538 x bekeken 3 reacties

Geen geld voor individuele Q-koortspatiënten

Den Haag – Individuele financiële steun voor patiënten met chronische Q-koorts is niet mogelijk. Dat schrijft minister van volksgezondheid Edith Schippers in een brief aan de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer had gevraagd of het mogelijk is om schrijnende gevallen financieel te steunen via de stichting voor Q-koortspatiënten. Schippers schrijft dat de stichting zelf invulling kan geven aan de 10 miljoen euro die de overheid beschikbaar stelt voor de Q-koortspatiënten. Daarbij is het ook mogelijk om individuele gevallen te steunen bij de verbetering van hun toekomstperspectief. Het verstrekken van een financiële uitkering is volgens de minister echter juridisch niet houdbaar. Het zou leiden tot rechtsongelijkheid.

Laatste reacties

 • antibioticasyndicaat

  Een financiële uitkering aan de Q-koortsslachtoffers zou leiden tot rechtsongelijkheid? De geitenhouders werden wél gecompenseerd!
  .. en de slachtoffers laat men dus keihard in de kou staan.
  Een WA-verzekering die je voor je Eendje al moet hebben, is ook al niet nodig, terwijl er nota bene nog steeds Q-koorts is..
  Wat helemaal onuitstaanbaar is: de vele geitenhouders die op de deadline hun geiten nog niet eens gevaccineerd hadden.

 • bankivahoen

  Het rare aan de Q-koorts affaire was dat men niet de locatie bekend maakte waar de besmette bedrijven zich bevonden,terwijl er bij pluimvee ,varkens en of runderziektes meteen een bord in de tuin werd geslagen.

 • politiek

  Onduidelijk is wat de geitenhouderij zelf hebben gedaan voor de eigen slachtoffers. Dat er niet veel begrip is blijkt inderdaad ook uit het gegeven dat er ook nu nog geitenhouders zijn die het niet zo nauw nemen om tijdig te enten.
  Per direct zouden die geitenhouders een verbod moeten krijgen om nog geiten te mogen houden. Dit ter bescherming van de humane sector.
  Veel verantwoording nemen ze zelf niet de geitenhouderij , dan moet de maatschappij het overnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.