Rundveehouderij

Nieuws 960 x bekeken

Danish Crown steunt ook kalvermesters voor investeringen in stalcapaciteit

Randers - Danish Crown gaat ook kalvermesters financieel steunen als ze investeren in nieuwe stallen. Het Deense concern wil zo meer nuchtere kalveren op de binnenlandse markt houden.

De export van deze kalveren, naar primair Nederland, vertoont dit jaar een buitengewoon forse groei. Daar is de rundvleesdivisie van Danish Crown niet blij mee, want het slacht de kalveren veel liever zelf, daar het de afgelopen jaren veel energie heeft gestoken in de opbouw van een markt voor kalfsvlees van binnenlandse herkomst. Ten opzichte van vorig jaar is sprake van een groei van de bedoelde export met 14.000 naar rond de 40.000. Oorzaak is de hogere prijs die op de exportmarkt wordt betaald. Tevens wordt de ontwikkeling van de vleeskalverenhouderij in Denemarken gefrustreerd door onwil van de banken om kredieten te verstrekken aan deze tak van bedrijf. De premie die Danish Crown uitlooft is 6,7 cent per kilo gedurende vijf of 1 jaar, afhankelijk van de vraag of sprake is van volledige nieuwbouw of uitbreiding en/of verbouwing. Vorige maand introduceerde Danish Crown voor de vleesvarkenshouderij een soortgelijke regeling. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.