Rundveehouderij

Nieuws 2123 x bekeken 2 reacties

Weer incident met export van Brits vee

Ramsgate – Bij de export van levend vee vanuit Groot-Brittannië heeft zich opnieuw een incident voorgedaan.

Een schip met twee vrachtwagens vol schapen aan boord vanuit de Zuid-Engelse haven van Ramsgate naar Frankrijk moest na enige tijd rechtsomkeert maken omdat de al heersende storm plotseling sterk aanwakkerde. Terug in de haven werden de schapen onder toezicht van de diergeneeskundige dienst AHVLA van boord gehaald. Volgens de inspecteurs hebben zich verder geen incidenten voorgedaan.
Het schip, de meestal voor deze transporten ingezette MV Joline, kreeg ondanks de al slechte weersomstandigheden toestemming van de havendienst om uit te varen. Volgens een woordvoerder was dat uiteindelijk een beslissing van de kapitein in samenspraak met de kustwacht. De dierenbescherming RSPCA, die al tijden fel tegen deze veetransporten protesteert en actie voert, vindt dat het schip niet uit had mogen varen. ''Dit was marteling van de dieren. Het is ergerlijk dat deze dieren onder deze erbarmelijke omstandigheden op een open dek op zee waren,'' aldus een woordvoerder. Corr

Laatste reacties

 • geen boer

  dus eigenlijk is er niks gebeurd, en hebben de schapen op een later tijdstip, toen het wat rustiger werd, hun reis vervolgd?
  Volgens de fanatici is het dus ergerlijk dat de weersomstandigheden plots en onvoorzien verslechterden. Dat was heel erg voor de dieren, wie weet wat er had kunnen gebeuren! Voor de mensen aan boord was het kennelijk minder erg.
  Typisch de gedachtegang van dergelijk fanatici welke dingen niet meer in de juiste verhouding zien. Allemaal Folkertjes.

 • info48

  Geen Boer, helemaal mee eens, ik zet wel ???????? bij de kop van het artikel.
  Het is toch het oreren van de fanatici wat de opschudding veroorzaakt ! schijnbaar denkt de redacteur anders.

Of registreer je om te kunnen reageren.