Rundveehouderij

Nieuws 1400 x bekeken

Verzet tegen meebetalen aan tankmelkonderzoek

Boxtel - Kleinere geiten- en schapenhouders willen niet langer meebetalen aan tankmelkonderzoeken op Q-koorts bij de grote melkgeiten- en schapenbedrijven. Het platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders (KSG) heeft daarom bezwaar aangetekend tegen de heffing voor volgend jaar. Bestuurslid Gijsbert Six heeft dat dinsdag gezegd.

Ongeveer 400 risicovolle melkgeiten- en melkschapenbedrijven worden preventief gecontroleerd op Q-koorts via het tankmelkonderzoek. De kosten worden betaald uit het Diergezondheidsfonds (DGF). Daaraan betalen zo'n 10.000 houders met meer dan 25 geiten of schapen mee.

Het Platform KSG ontdekte recent dat bijna de helft van de totale begroting van het DGF geiten en schapen opgaat aan de melkonderzoek. Het gaat om 460.000 euro per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.