Rundveehouderij

Nieuws 1098 x bekeken

Vaker salmonella op vleeskalverbedrijven

Zoetermeer - De laatste maanden is het aantal vleeskalverbedrijven met een uitbraak van een salmonella-infectie toegenomen. Dat stelt het Productschap Vee en vlees in zijn uitgave De uitstalling. Het productschap vindt dat een zorgelijke ontwikkeling gezien het feit dat een salmonella-infectie ook besmettelijk kan zijn voor de mens.

De uitbraken die vastgesteld zijn gaan vooral om Salmonella typhimurium. De belangrijkste symptomen zijn sufheid, hoge koorts en diarree, al dan niet in combinatie met bloedvergiftiging.

De kalversector is overgegaan tot maatregelen, met focus op tegengaan van verdere verspreiding. Voorzitter van LTO Vakgroep vleeskalveren Bert Loseman stelt dat de sector zich nog meer bewust moet worden van de hygiëne op het bedrijf en daar een voorbeeld kan nemen aan de varkenshouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.