Rundveehouderij

Nieuws 1310 x bekeken

USDA verwacht hogere melkprijs VS in 2013

Washington - Amerikaanse melkveehouders gaan volgend jaar een fractie meer beuren voor de melk dan eerst verwacht, maar de totale melkproductie blijft volgend jaar gelijk op 90,6 miljard kilo.

Dit meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) in zijn jongste schatting. De gemiddelde melkprijs zal volgend jaar naar verwachting uitkomen op omgerekend €34,68 per 100 kilo. Dit jaar komt de gemiddelde melkprijs naar verwachting uit tussen de €32,08 en €32,30 per 100 kilo.

De Amerikaanse melkproductie komt dit jaar naar schatting ook uit op 90,6 miljard kilo. Vorig jaar werd een kleine 89 miljard kilo melk geproduceerd. Uit deze cijfers blijkt dat de droogte van afgelopen zomer het voer wel duurder heeft gemaakt in de Verenigde Staten, maar dat de melkproductie er dus niet door is gedaald.

USDA voorziet voor dit jaar verder een iets lagere kaasprijs dan eerst verwacht, maar voor volgend jaar weer een iets hogere kaasprijs. Voor melkvet wordt voor zowel dit jaar als voor 2013 een lagere prijs voorzien, onder meer omdat de schatting van de botervoorraden in de VS naar boven moest worden bijgesteld. De export van botervet naar buiten de Verenigde Staten daalt naar verwachting ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.