Rundveehouderij

Nieuws 625 x bekeken

Schmallenberg-vaccin bijna op de markt

Londen – MSD Animal Health heeft een vaccin tegen het Schmallenberg virus ter goedkeuring voorgelegd aan de Britse dienst voor diergeneesmiddelen Veterinary Medicines Directorate VMD. Als de goedkeuring op tijd afkomt, dan kan het vaccin nog voor het eind van dit jaar op de markt zijn.

Dat meldt het Britse boerenblad Farmers Weekly. MSD Animal Health zou het vaccin al in september aan het VMD hebben voorgelegd. Omdat de procedure meestal rond de twee maanden vergt, wordt verwacht dat de goedkeuring een dezer dagen af kan komen. Volgens Farmers Weekly heeft het bedrijf inmiddels 1.500 liter van het vaccin geproduceerd om dat direct na het afronden van de procedure op de markt te kunnen brengen. Een woordvoerder van MSD Animal Health kon geen verdere gegevens verstrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.