Rundveehouderij

Nieuws 2756 x bekeken

Ruim 20 miljoen euro resultaat A-ware 2011

Lopik - De A-ware Food Group heeft vorig jaar een netto-winst geboekt van 14,5 miljoen euro, bij een omzet van net iets meer dan een miljard euro. Vergeleken met het jaar ervoor is dat een stijging van het resultaat met 30 procent, gerekend naar de pro-formacijfers over 2010. Toen werd een omzet geboekt van ruim 800 miljoen euro.

Het jaar 2011 was het eerste volledige boekjaar voor de A-ware Food Group als geheel. Over de laatste twee maanden van 2010 realiseerde de groep een netto-omzet van ruim 192 miljoen euro en een netto-winst van 2,3 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers die A-ware heeft gedeponeerd.

Het resultaat vóór belastingen bedroeg ruim 20 miljoen euro, het netto-resultaat ruim 14,5 miljoen. Het groepsvermogen over 2011 bedroeg 83 miljoen euro, 16 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. De A-ware Food Group bestaat uit vier bedrijfseenheden voor de kaasopslag en -rijping, kaasverwerking en -veredeling en voor transport. Een aantal deelnemingen is niet geconsolideerd, omdat A-ware daarin een belang heeft van minder dan 50 procent. Daartoe behoren een belang in transportbedrijf AB Texel en investeringen in zuivelbedrijven in Roemenië.

Voor de bouw van een kaas- en ingrediëntenfabriek met Fonterra samen in Heerenveen zijn vorig jaar ook zes vennootschappen opgezet, met het doel daar een aantal toekomstige activiteiten en bezit van onroerend goed in onder te brengen.

A-ware heeft in de voorbije jaren een sterke groei doorgemaakt. Belangrijke stappen in de ontwikkeling van de groep op gebied van kaas waren; de overname van Fresh Support begin 2010, de fusie met de Bouter Groep later dat jaar en de overname van Schipper Kaas in 2011. Door de fusie met de Bouter Groep werd het een van de sterkere spelers in de kaashandel. Dit jaar ging A-ware samenwerkingen aan met Deltamilk/De Graafstroom en met Noorderland Melk.

Ook op gebied van transport breidde A-ware sterk uit, met name door de overname van Heuveltrans en AB Texel.

Of registreer je om te kunnen reageren.