Rundveehouderij

Nieuws 768 x bekeken 1 reactie

Meer Britse runderen geruimd wegens tb

Londen - In de eerste acht maanden van dit jaar zijn 24.685 runderen in Groot-Brittannië geruimd wegens daadwerkelijke of vermoedelijke besmetting met runder-tb. Dat is ruim 1.200 meer dan vorig jaar in die periode en het derde achtereenvolgende jaar dat het aantal tb-ruimingen toeneemt.

Een voorlopig hoogtepunt werd bereikt in 2009 met 27.400 ruimingen in de eerste acht maanden. In 2010 nam dat aantal sterk af maar sindsdien blijft het jaarlijks opnieuw toenemen. De cijfers staan in het maandelijkse statistische overzicht van het plattelandsministerie Defra.

Eén reactie

  • koestal

    ze worden waarschijnlijk besmet door dassen die het voer en gras besmetten met hun uitwerpselen,de dassen in Engeland zijn bijna allemaal besmet met tbc

Of registreer je om te kunnen reageren.