Rundveehouderij

Nieuws 1639 x bekeken

Franse melkproducent sluit een derde van fabrieken

Parijs – Het grootste verse melkbedrijf van Frankrijk Candia gaat drie van de negen fabrieken sluiten om de concurrentiepositie te versterken. Daarbij verliezen 313 van de 1.465 werknemers hun baan. Twee fabrieken gaan volgend jaar al dicht, de derde in 2014.

Candia verwerkt jaarlijks 1,5 miljard liter melk tot melk, melkdrankjes en andere zuivelproducten. Een deel van de productie vindt onder franchise in het buitenland plaats. De onderneming, die behoort tot de grootste Franse melkcoöperatie Sodiaal van onder meer Yoplait, draaide vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro maar leed daarop wel 26 miljoen verlies.

Candia wordt in eigen land geconfronteerd met een gestaag dalende melkconsumptie – die toch al op een laag niveau ligt – en tegelijkertijd aan de inkoopkant hogere melkprijzen. Bovendien kent Frankrijk een over het algemeen kleinschalige melkproductie met een vijftigtal fabrieken verspreid over het land. Candia wil daarom haar productiecapaciteit moderniseren waarbij drie fabrieken moeten verdwijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.