Rundveehouderij

Nieuws 785 x bekeken

Brits winkelbedrijf verkoopt Ierse boter in Europa

Dublin - De Britse supermarkt Tesco gaat Ierse boter verkopen in haar filialen in Polen, Hongarije, de Tsjechische Republiek en Slowakije. Tesco heeft daartoe een afnamecontract met een waarde van rond de 20 miljoen euro gesloten met de marketingorganisatie Irish Dairy Board.

Volgens de Ierse minister voor landbouw Simon Coveney past de overeenkomst in de groeistrategie die de zuivelsector in zijn land wil volgen na het afschaffen van de quota. ''Nieuwe markten aanboren speelt daarbij een essentiële rol.'' De botermarkt in de Oost-Europese landen groeit nog altijd met meer dan vijf procent per jaar terwijl dat voor Europa als geheel op net één procent ligt. ''Dit contract draagt er dan ook toe bij dat we onze doelstellingen ten aanzien van groei en verdere internationalisering kunnen halen,'' denkt directeur Kevin Lane van de Irish Dairy Board.

Of registreer je om te kunnen reageren.