Rundveehouderij

Nieuws 1060 x bekeken

Blauwtong steekt kop op in Oost-Europese landen

Doetinchem - De Baltische staten Estland, Letland en Litouwen melden deze maand een flink aantal serologisch positieve monsters van voornamelijk rundvee op blauwtong serotype 14. Dat meldt ProMED mail. In het kader van de blauwtongbewaking zijn de monsters nader onderzocht. Deze testten negatief met uitzondering van 15 runderen in Litouwen. Ook in Polen zijn besmettingen met blauwtong vastgesteld. De bedrijven die een of meerdere positieve dieren hebben liggen aan de grens met Litouwen.

De vier landen hebben allen maatregelen afgekondigd in de vorm van beperking van diertransport op de besmette bedrijven. Verder zal er onderzoek volgen op omliggende bedrijven naar eventuele verspreiding van het virus bij het vee.

Of registreer je om te kunnen reageren.