Rundveehouderij

Nieuws 1308 x bekeken 2 reacties

Biologische kuilen vergelijkbaar met gangbare kuilen

Apeldoorn - De biologische graskuilen van 2012 zijn vergelijkbaar met de gangbare kuilen. Dat meldt Agrifrim.

Er is veel variatie door wisselvallig weer en veranderende groeiomstandhigheden. Met een gemiddelde Vem van 878 en ruw eiwit-totaal van 152 doen de biologische kuilen volgens Agrifirm niet onder voor een gangbaar geteeld gewas. Het ruw eiwit-gehalte ligt zelfs een fractie hoger. De variatie in voederwaarde is echter groot. Zo varieert de voederwaarde van de voorjaarskuilen van 978 VEM van de vroege voorjaarskuilen, tot 793 in de late eerste snede. Uit analyse blijkt dat de biologische kuilen goed zijn geconserveerd en weinig risico lopen op broei. De kuilen zijn goed verzuurd en het gehalte aan melkzuur van 33 gram per kilo drogestof zorgt ervoor dat het smakelijke kuilen zijn.

Laatste reacties

  • jurjenwiersma

    zie je maar weer dat kunstmest weggegooid geld is

  • willem jan

    wel eens aan kwantie tijd gedacht en niet alleen aan kwalitiet

Of registreer je om te kunnen reageren.