Rundveehouderij

Nieuws 1397 x bekeken 14 reacties

Alle verpakkingen FrieslandCampina in Europa duurzaam

Amersfoort - FrieslandCampina gebruikt vanaf 2013 voor al haar verpakkingen op de West-Europese markt duurzaam karton met FSC-keurmerk.

Eerder stapte het voor de primaire verpakkingen (melk- en fruitdrankpakken) al over op FSC-karton. Nu worden ook de omverpakkingen, trays etc. van duurzaam karton gemaakt. Voor andere markten zijn nog geen afspraken gemaakt.

Laatste reacties

 • sensia

  Nu de inhoud nog.

 • Mozes

  Sensia, FrieslandCampina heeft momenteel al een duurzaamheidsprogramma voor melkveehouders. Bedenk wel dat 'duurzaamheid' een verzameling is van allerlei doelstellingen die vaak tegenstrijdig aan elkaar zijn.
  Vanuit milieuoogpunt zijn koeien op stal het meest duurzaam. Dierwelzijn en respect voor soorteigenheid van het dier wordt echter ook als 'duurzaam' gezien. Vanuit deze doelstelling zijn koeien in de wei juist weer het meest duurzaam.

 • politiek

  Goede duurzame opmerking van sensia. Volgens de klanten in de winkel is er dan niet veel discussie meer. Dan wordt het optie B van Mozes. Die willen gewoon de koe in de wei. Zonder antibiotica en (pro)hormonen. Ik denk dat FrieslandCampina dat ook wel beseft maar dat er nog wat problemen zijn bij de achterban. De Mega-bulk melkveehouders.

 • aarthamstra1

  Politiek Friesland, Campina ziet het liefs in HOLLAND boeren op klompen die met een melk krukje achter hun koeien door de wei huppelen .Halen hun bulk uit de goed kopen lonen landen , Hoeft geen probleem te zijn als deze club wat minder aan bonussen doet en meer aan winstdeling. Boerenbedrog heeft tot nu toe andere ideeen.

 • Mozes

  Politiek, leg eens uit waarom melkveehouders hormonen zouden gebruiken. Hormonen zorgen voor extra groei. Melkkoeien zijn er juist voor de melk. Welk nut hebben hormonen wanneer je koeien houdt voor de melk?

 • politiek

  Mozes, middels gebruik (pro)hormonen kun je aan ontzettend veel factoren sturing of extra sturing aan geven. Gebruik hormonen in de rundveehouderij, zoals beschreven staat in rapporten zal mijn inziens ook melkveehouderij raken. Temeer omdat men spreekt over duizenden bedrijven jarenlang. Het wordt overigens ook niet ontkend dat gebruik en ik mag aannemen dat ieder rundveehouder of melkveehouder er zijn eigen motivatie voor heeft. Wettelijk is het echter niet toegestaan. Gevolgen, risio,s naar de humane sector heb ik ook meermaals aangegeven. Kanker, met name borstkanker, hart en vaatziektes,diabetes, misvormde kinderen.

 • alco1

  Politiek en sensia, met welke achtergrond mogen jullie conclusies trekken.
  'gehoord' of zo'n onderzoek van Stapel?

 • joannes

  Helemaal eens @alco1, beide, Politiek en sensia zijn een kruistocht aan het houden op deze site zonder bewijzen op basis van horen zeggen en ¨geheime¨documenten. Iedereen weet dat op het web alles te googlen is en ook hormoongebruik bij koeien waar dan ook. Nu het FDA (US) publiceert dit http://www.fda.gov/AnimalVeterinary/SafetyHealth/ProductSafetyInformation/ucm130321.htm
  Over hormoon gebruik wat voorzover ik weet niet in Europa gebruikt wordt en maar voor een deel van de melk productie in de US. Kortom niet gevaarlijk en wordt niet gebruikt! Ze zijn gewoon aan het onrust zaaien voor aandacht!

 • politiek

  alco1, een terechte vraag van u in #7. Ik kan u geruststellen dat het niet gehoord is en ook geen onderzoek van Stapel. Gelukkig pleit u al veel meer voor openheid en transparantie. Daar ben ik ook mee bezig. Helaas is men op Ministerie het adres van Brussel zoekgeraakt. Dit i.v.m. de verplichte meldingen gebruik (pro)hormonen in de veehouderij. Ik ken mijn verantwoording en ik zal zorgen dat ik niet tekort kom tijdens gesprek bij Ruben.
  Joannes heeft blijkbaar nog meer moeite om te communiceren over gebruik (pro)hormonen en antibiotica in de veehouderij. Helaas. Dat was ook zo met wielrennerij(doping)

 • alco1

  Politiek, waar ik ook ben in de wereld. In Oeganda Turkije het hele Europa of Amerika. Ik ben er altijd trots op hoe wij het hier in Nederland voor elkaar hebben. De gezondheidsdienst, de AID ,Dierenbescherming. We mogen er toch vanuit gaan dat zij niet liggen te slapen. Daarentegen worden we bestookt met ongefundeerde publicaties welke spelen op de emotie van de consument.
  Nogmaals voedselveiligheid en welzijn moet hoogste prioriteit hebben, maar we moeten het wel met open vizier benaderen.

 • politiek

  Beste alco1, ik heb ook de nodige reisjes in de wereld achter de rug. Ik schrik van de praktijken in Nederland. Een Ministerie dat het adres van Brussel niet kan vinden !! Als men subsidie wil halen weet men het adres waarschijnlijk wel. Verantwoording afleggen over voedselveiligheid is een wat GRILLIGER en angstiger onderwerp.

 • Bison

  Hee Mozes heb je nooit gehoord van RBST,een injectable hormoon voor meer melkproduktie?.

 • jamiemf

  gho wat is de politiek weer lekker negafatief

 • Mozes

  Bison, ik heb midden jaren tachtig al van BST gehoord. Het is een hormoon die koeien zelf maken. In de VS en vele andere landen is het gebruik toegestaan, in Europa niet. Ondanks dat het in de VS is toegestaan zijn er veel veehouders weer mee gestopt omdat het meer nadelen dan voordelen oplevert.

  Ook nog maar een keer weer een reactie op politiek: Als de politie tijdens een verkeerscontrole duizenden automobilisten de blaasproef laat afleggen wil dat nog niet zeggen dat ook al die duizenden dronken achter het stuur zaten.
  Als de NVWA duizenden bedrijven controleert op hormoongebruik wil dit niet zeggen dat er ook duizenden bedrijven hormonen gebruiken. Het wil alleen zeggen dat hormoongebruik in Nederland intensief gecontroleerd wordt. Meer en beter dan in enig ander land.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.