Rundveehouderij

Nieuws 3372 x bekeken

Terugloop Franse melkproductie versnelt

Parijs - De Franse melkproductie is in augustus rond de 4 procent lager uitgekomen dan een jaar geleden. Volgens voorlopige cijfers voor september is de daling in die maand naar 5 procent opgelopen.

In augustus werd 1,792 miljard liter melk opgehaald, dat is 83 miljoen liter minder dan in de voorafgaande maand. Over het lopende melkjaar tot eind augustus staat de melkproductie in Frankrijk met bijna 10 miljard liter echter nog wel op hetzelfde peil als een jaar geleden, meldt de agrarische infodienst Agreste. De melkopbrengst staat onder druk door de droogte en hoge temperaturen tijdens het tweede deel van de zomer. Daardoor is de grasgroei in veel delen van het land tot stilstand gekomen. Daarnaast spelen ook de hoge voerprijzen in combinatie met lagere melkprijzen een rol. In tegenstelling tot in veel andere landen hebben grote Franse melkverwerkers als Lactalis en Sodiaal de melkprijs de laatste maanden verlaagd.

Agreste meldt verder dat de productie aan geitenmelk in het kalenderjaar tot eind augustus 7 procent lager ligt dan een jaar geleden. Bij schapenmelk blijft de terugloop echter beperkt tot 2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.