Rundveehouderij

Nieuws 1750 x bekeken 2 reacties

Schapendieven slaan toe in Duitsland

Kleef - Uit een weiland in het Duitse dorp Bimmen, op enkele honderden meters van de grens met Nederland, zijn in de afgelopen dagen vijftig schapen gestolen. Dat heeft de politie van het Duitse Kleef woensdag bekendgemaakt. De politie vermoedt een verband met recente schapendiefstallen in Nederland.

Volgens een politiewoordvoerder waren de gestolen schapen drachtig. Ze verdwenen tussen zondag en dinsdag. Waarschijnlijk zijn de schapendieven weggereden met een groot voertuig. Vorig jaar december waren uit dezelfde weide meer dan dertig schapen gestolen.

De politie vermoedt dat de drachtige schapen zijn gestolen voor de slacht. "Misschien worden ze meteen geslacht, maar het kan ook zijn dat de dieven daarmee wachten tot de lammetjes zijn geboren'', aldus een woordvoerder.

In de Bommelerwaard en in de Ooijpolder zijn in het afgelopen halfjaar meer dan vijfhonderd schapen uit weilanden gestolen. Twee weken geleden liepen er in Dodewaard en in Opheusden in de Over-Betuwe ineens driehonderd schapen in een wei waar nooit schapen lopen. Die beesten zijn opgehaald en in quarantaine geplaatst.

Laatste reacties

  • joannes

    Zo in Nederland 500 schapen en nu in Duitsland? WIe weet vangen die Duitsers die boeven! Dan weten we ook een keer wat er met die Nederlandse schapen is gebeurt!

  • B bob

    Ook in Duitsland verheugen de mullims zich op het komende slachtfeest en niets is zo mooi als zelf in de achtertuin een gestolen schaap slachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.