Rundveehouderij

Nieuws 823 x bekeken 5 reactieslaatste update:25 okt 2012

Negen van de tien Belgen tegen onverdoofd slachten

Brussel – Net voor het offerfeest, dat vandaag is begonnen, heeft dierwelzijnsorganisatie Gaia nog eens aangedrongen op een verbod op onverdoofd slachten in België. Uit een opinie-peiling van Ipsos in opdracht van Gaia blijkt dat bijna negen op de tien Belgen vindt dat dieren moeten worden verdoofd, ook bij rituele slacht. Zij gaan er mee akkoord dat de dierenwelzijnswet wordt gewijzigd zodat verdoving ook verplicht wordt bij rituele slachtingen.

72 procent van de ondervraagden wenst geen vlees te eten van onverdoofd geslachte dieren. Gaia roept het Belgische federale parlement en de regering op de dierenwelzijnswet nog deze regeringsperiode  te wijziging en verdoving te verplichten voor alle slachtingen.

Op haar website www.gaia.be toont de dierwelzijnsorganisatie beelden die vorig jaar tijdens het offerfeest zijn gemaakt in elf tijdelijke slachtinrichtingen. Op de beelden is te zien hoe er onkundig slachthandelingen worden uitgevoerd.

In Nederland is een wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren om onverdoofd slachten te verbieden in de Eerste Kamer gesneuveld. Als alternatief heeft staatssecretaris Bleker begin juni een convenant gesloten met religieuze organisaties en slachterijen. Onderdeel van het convenant is een extra opleiding voor slachters die onverdoofd ritueel slachten.

Laatste reacties

 • politiek

  Omringende landen blijken al verder ontwikkeld als Nederland. Dit op het gebied van tegen onverdoofd slachten , en streven vermindering antibioticagebruik veehouderij en streven vermindering ( pro) hormonen in de veehouderij. Zelfs belangenorganisaties veehouderij nemen daar al verantwoordelijkheden , ervanuitgaand op wettelijke ondersteuning van de overheid. .

 • Bison

  En dan zeggen ze dat Manneke pis een hollander is met een belg in z'n hand.
  Kunnen ze beter omdraaien dan.LOL

 • B bob

  Zelfs de Antwerpse moslims zijn niet allemaal voorstanders van de hoofddoek en ritueel slachten want inmiddeles is 20% van de belgen moslim en is maar 10% voor deze 'sharia voor Belgie 'ontwikkelingen.

 • Bison

  Wacht maar tot die knapen de overhand krijgen B Bob,Ze lezen allemaal uit het zelfde book en ze mogen/doen liegen tegen 'infidels' to further Islam,..Muhammed and Allah says so.

  Ik vertrouw ze voor geen 2 centen.

 • B bob

  Ze hoeven niet meer te wachten daar in Europa, ze zien de dreiging niet aankomen en worden al onder de voet gelopen Bison.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.