Rundveehouderij

Nieuws 505 x bekeken

Maiswortelkever rukt niet verder op in Duitsland

Bonn - De Duitsers hebben de opmars van de maiswortelkever dit jaar redelijk goed weten tegen te houden. Het risico dat dit schadelijke insect met het verkeer via de autosnelwegen 'meelift' naar tot dusver nog gevrijwaarde regio's blijft echter groot.

Dat constateert het Deutsche Maiskomitee (DMK). De maiswortelkever (Diabrotica virgifera virgifera) komt nog steeds alleen op grote schaal voor in het zuiden van Duitsland, met name in Baden-Württemberg waar het aantal gevangen kevers met enkele honderden terugliep naar 5.872. In Beieren was sprake van een stijging van 174 vorig jaar naar 374 tot dusver dit jaar. In Noordrijn-Westfalen is de kever niet meer aangetroffen. Voor het eerst werd kort geleden echter ook een kever gevangen in Saksen.

Of registreer je om te kunnen reageren.