Rundveehouderij

Nieuws 627 x bekeken

Humana-bestuurslid voorzitter coöperatie DMK

Zeven/Everswinkel – De nieuwe coöperatie achter het Duitse zuivelconcern DMK is met de fusie van de coöperaties Humana, Nordmilch en Bad Bibra een feit. De voorzitter van coöperatie DMK eG (’eingeschriebener Verein) is melkveehouder Alfons Kerlfeld (54) uit Bohmte-Hunteburg, in de buurt van Osnabrück. Dat heeft DMK donderdag meegedeeld.

Kerlfeld was al een aantal jaren actief als lid van het bestuur van Humana. Vice-voorzitter wordt Max-Helmut Kirst, die afkomstig is uit de bestuurskring van Nordmilch. Tot de coöperatieve fusie werd afgelopen juni besloten. Kerlfeld is de opvolger van Humana-bestuursvoorzitter Rolf Heidhues. Bij Nordmilch werd de bestuursvoorzittershamer gehanteerd door Otto Lattwesen.
De fusie van het operationele bedrijf van de drie voormalige coöperaties werd al in 2011 werkelijkheid. DMK telt ruim 11.000 actieve melkveehouders met een productie van 6,9 miljard kilo per jaar. DMK is daarmee de Duitse zuivelmarktleider en draaide vorig jaar een omzet van € 4,9 miljard.  Eerder dit jaar zag het concern een poging tot fusie met DOC Kaas mislukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.