Rundveehouderij

Nieuws 2972 x bekeken 2 reacties

DNA-onderzoek bewijst diefstal schapen

Nijmegen - DNA-onderzoek op een aantal schapen die de politie kortgeleden in beslag nam, heeft uitgewezen dat deze dieren vorige maand zijn gestolen uit weilanden in Well en Ammerzoden in Gelderland. Daar verdwenen in totaal 249 schapen, die nu zijn teruggevonden. Van 105 schapen die de politie ook in beslag nam moet nog blijken waar ze vandaan zijn gekomen.

Dat heeft de regiopolitie Gelderland-Zuid woensdag laten weten. Dit korps doet samen met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) onderzoek naar de schapendiefstallen die de laatste anderhalve maand voornamelijk in Gelderland en de Duitse grensregio hebben plaatsgehad. In totaal zijn ruim 600 schapen meegenomen. Deskundigen vermoeden dat de dieren in een veewagen worden geladen en afgevoerd worden naar Oost-Europese landen.

De politie nam op 2 oktober schapen in beslag die ineens in weilanden in Dodewaard en Opheusden liepen, terwijl daar gewoonlijk nooit een kudde te zien was. DNA van die schapen bracht verwantschap aan het licht met rammen die op de bestolen bedrijven in Ammerzoden en Well staan.

De eigenaren van de schapen weten dat hun dieren zijn gevonden. Of ze de schapen ook terugkrijgen, moet het Openbaar Ministerie beslissen. Het onderzoek naar de diefstallen is nog in volle gang.

Laatste reacties

  • marina1904

    die krijgen zeker een werkstrafje van een paar weken

  • Elevage

    hoezo: of ze de schapen ook terug krijgen................
    lijkt mij niet meer dan logisch dat je je spullen terugkrijgt als ze gevonden zijn na diefstal. Of dat nu schilderijen zijn of schapen

Of registreer je om te kunnen reageren.