Rundveehouderij

Nieuws 1142 x bekeken 1 reactie

Blauwtong en Schmallenberg aangetoond bij dezelfde knut

Luik – Belgische onderzoekers hebben het Schmallenbergvirus gevonden in dezelfde drie soorten knutten die Blauwtong type 8 (BTV-8) in korte tijd over West-Europa hebben verspreid. De onderzoekers, onder andere van de Universiteit van Luik, verzamelden in de zomer en herfst van 2011 de knutten in verschillende delen van België.

Het Schmallenbergvirus werd aangetoond in de drie knuttensoorten Culicoides obsoletus complex, Culicoides dewulfi en Culicoides chiopterus. Het Blauwtong type-8 kan worden verspreid door dezelfde drie knutten. Het onderzoek van de Belgen is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Transboundary and Emerging Diseases’.
In Nederland is het Schmallenbergvirus aangetoond in de knuttensoorten Culicoides scoticus, Culicoides chiopterus, en Culicoides obsoletus s.s. Dit onderzoek werd uitgevoerd door onder andere het Centraal Veterinair Instituut.

Eén reactie

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.