Rundveehouderij

Nieuws 9462 x bekeken 3 reacties

Grote onrust bij DOC door A-ware en Fonterra

Doetinchem - De samenwerking tussen A-ware en het Nieuw-Zeelandse Fonterra heeft met name bij DOC Kaas voor grote onrust en samenwerkingsdrang gezorgd. De Hoogeveense coöperatie heeft zelfs geprobeerd met Fonterra te fuseren, zonder A-ware.

Dit bevestigen zegslieden in de top van DOC Kaas. Coöperatievoorzitter Arjan Schimmel wil niet toelichten waarom een fusie met Fonterra een goed voorstel zou zijn, noch waarom het voorstel afketste. Directe aanleiding voor de stap lijkt de voorgenomen bouw van een kaasfabriek door A-ware in Noord-Nederland. A-ware had eerder voorgesteld om samen met DOC te investeren in een nieuwe kaasfabriek, maar dit voorstel werd afgehouden. Coöperatie DOC Kaas lijkt eerder alles in het werk te hebben gesteld om A-ware te ontlopen.Ondertussen werkt ook DOC hard aan versterking van het management.

Laatste reacties

 • dejong35

  tja, als 2 honden vechten om een been......

 • BO(skabout)ER

  @dejong35 antwoord is 'loopt de derde ermee heen' Dat gebeurt toch helemaal niet? Of heb ik iets gemist ..

  Verder snap ik niet dat dit wel word gepost op boerderij.nl en over de verhoging van de melkprijs +1,75 kan ik nergens wat lezen.

 • Juurlink

  DOC Kaas lijkt eerder alles in het werk te hebben gesteld om A-ware te ontlopen.Ondertussen werkt ook DOC hard aan versterking van het management.

  5 jaar te laat!!!!!
  Vriendelijke groet HetWeigevoel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.