Rundveehouderij

Nieuws 285 x bekeken 2 reacties

Uitstoot van broeikasgas door vee blijft dalen

Den Haag – De uitstoot van broeikasgassen uit de veehouderij, en dan met name uit de melkveehouderij, is in zo’n twintig jaar tijd sterk gedaald.

Dat komt door een kleinere veestapel en allerlei mestmaatregelen, waardoor minder mineralen uit dierlijke mest en kunstmest werden gebruikt.

Het sterkst is uitstoot van distikstofoxyde gedaald (N2O). Dat komt vooral omdat er minder directe uitstoot vanaf de bodem naar de lucht plaatsvond.

De emissie van methaan is sinds 1990 ook sterk gedaald, maar steeg vanaf 2007 weer iets door de verruiming van de melkquotering (meer koeien), maar vooral door de sterke toename van de inzet van warmtekracht-koppelingsinstallaties (WKK’s) in de glastuinbouw.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het is en blijft een succes mensen, dat mestbeleid! Al is het alleen maar omdat het nu eenmaal zo op papier staat. Het klopt allemaal als een bus.

 • no-profile-image

  @kritische lezer,
  enkele jaren geleden had je ook al zo,n drukte mn. over die brief van H.vd Pol, toen wisten al zijn volgelingen ZEKER dat op korte termijn de zaak op de schop ging. En toen werd het stil........
  Als jullie zo zeker van je zaak zijn maak dan eens herrie in het groot (tv,media"onafhankelijke instituten" etc.)
  dat is jullie toen ook al voorgesteld.
  Maar ja.... iedereen heeft het mis en jullie zijn de enigen die het snappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.