Rundveehouderij

Nieuws 410 x bekeken

Twee nieuwe locaties Voercentrum

Leeuwarden – Dit jaar worden in Workum en Dokkum twee nieuwe locaties voor voercentra ontwikkeld. Dat meldt het Voercentrum.

Het Voercentrum is een concept waarbij veehouders ruwvoer leveren aan een voercentrum en hun koeien vervolgens ook door het centrum laten voeren. In 2010 is gestart met een vestiging in Leeuwarden. Vanuit Leeuwarden worden nu 28 veehouders van compleet mengvoer voorzien. Deze veehouders houden gezamenlijk ongeveer 2.800 koeien.

De huidige locatie in Leeuwarden is een testlocatie, en blijft nog een beperkte tijd open. Mede daarom komen er twee nieuwe locaties in Workum en Dokkum bij. Voor 2013 zij er volgens het Voercentrum in Overijssel, Brabant en Friesland nog een aantal andere locaties in ontwikkeling.

Het Voercentrum biedt een vijftal rantsoenen. De rantsoenen total mixed ration (tmr), robot, tmr bij weiden, jongvee en droge koeien worden dagelijks gevoerd. Deelnemers krijgen wekelijks een factuur voor de ontvangen hoeveelheid mengvoer, waarbij de door hun geleverde hoeveelheid ruwvoer is verrekend. De productie van deelnemers van het Voercentrum in Leeuwarden ligt volgens de onderneming op 28,35 kilo melk met 4,50 procent vet en 3,65 procent eiwit bij 172 dagen.

Voor de vestigingen in Workum en Dokkum wordt gezocht naar veehouders die gebruik willen maken van de diensten van het Voercentrum. Komende tijd organiseert het centrum bijeenkomsten in de werkgebieden van de nieuwe voercentra.

Of registreer je om te kunnen reageren.