Rundveehouderij

Nieuws 312 x bekeken 1 reactie

Schmallenberg-virus in Engeland

Londen - In Engeland is bij vier schapen besmetting met het Schmallenberg-virus vastgesteld. Dat zijn de eerste gevallen van Schmallenberg in Groot-Brittannië.

De autoriteiten vermoeden daarbij dat de besmetting is overgebracht door knutten die waarschijnlijk afgelopen zomer al het land zijn binnengekomen. Dat heeft de dienst voor dierengezondheid AHVLA maandagochtend bevestigd. ''We hebben de proeven met enkele monsters die zijn genomen vanwege de verhoogde waakzaamheid afgerond en het Schmallenberg-virus geïdentificeerd.'' De monsters waren afkomstig van dieren die klinische verschijnselen van de ziekte vertoonden. De proeven zijn uitgevoerd 'op basis van informatie uit Nederland en van het Friedrich Loeffler Instituut.

Dat de verdenking op knutten valt komt vooral doordat alle gevallen zich voordoen in Norfolk, Suffolk en East-Sussex, dat zijn regio's langs de oost- en zuidoost kust van Engeland. AHVLA had al eerder aangegeven dat in dergelijke streken het besmettingsrisico's door vanaf het Europese vasteland overwaaiende knutten het grootst zou zijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bakker

    Gelderland Overijsel Limburg Drente .......ligen niet aan de kust.komt het niet door al die entingen?

Of registreer je om te kunnen reageren.