Rundveehouderij

Nieuws 356 x bekeken

Melkproductie daalt sterker dan gedacht bij haperende melkrobot

Uppsala – Het nadelige effect van kortdurende storingen bij een melkrobot is groter dan algemeen wordt aangenomen.

Die conclusie wordt getrokken aan de hand van praktijkonderzoek van de Zweedse landbouwuniversiteit SLU. Volgens dit onderzoek daalt de melkgift na één uitgevallen melkbeurt (wegens storing) gedurende minstens tien dagen met 0,75 kilo per koe per dag.

De bestudeerde koeien werden normaal gesproken twee keer dag automatisch gemolken. Storing van de machine betekent dat de koeien langer in de rij moeten staan. Voor sommige koeien loopt de interval met de laatste melkbeurt dan op naar 24 uur. De productiviteit van die koeien is in het onderzoek gevolgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.