Rundveehouderij

Nieuws 167 x bekeken

’Ierse melkprijs moet op peil blijven’

Dublin – Hoewel de Europese en de internationale zuivelmarkten wat beginnen af te zwakken, kunnen de Ierse coöperaties het zich veroorloven om de melkprijs dit voorjaar in ieder geval op peil te houden.

”Dit is een erg dure tijd van het jaar voor de Ierse boeren om melk te leveren en eenvoudig te vroeg in het Ierse productieseizoen om al beslissingen over de melkprijs te nemen.”

Dat stelt Kevin Kiersey, voorzitter van de sectie melkveehouderij bij de Irish Farmers Association. Volgens Kiersey zijn de Ierse coöperaties erin geslaagd hun marges de afgelopen twee jaar op te schroeven, doordat de hoge prijzen op de zuivelmarkten zijn samengevallen met een relatief hoge productie.

”De coöperaties halen normaal gesproken in deze tijd van het jaar weinig melk binnen. Dat zal dit jaar nog minder zijn door de beperkingen wegens een dreigende superheffing. De meesten kunnen zich door de hogere marges veroorloven om de melkprijs op peil te houden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.