Rundveehouderij

Nieuws 199 x bekeken

Ieren registreren kalveren steeds meer elektronisch

Dublin - Ierse rundveehouders hebben afgelopen jaar meer dan 700.000 kalveren elektronisch aangegeven.

Dat betekent dat nu meer dan eenderde van de geboorten van kalveren langs deze weg wordt geregistreerd. Boeren die hun dieren elektronisch aangeven, kunnen daardoor de Animal Identification and Movement database gebruiken als hun eigen veeregister. Bijhouden van een vee-administratie op de boerderij zelf is dan niet meer nodig.

Minister Simon Coveney van landbouw en visserij vindt 'dat gemak een grote stimulans voor de boeren om het online elektronische register te gebruiken.' Op die manier verminderen de boeren ook het risico dat ze niet aan alle zogenaamde cross-compliance voorschriften voor de toeslagrechten voldoen, aldus de Ierse minister.

Of registreer je om te kunnen reageren.