Rundveehouderij

Nieuws 268 x bekeken

Britten halen hoge melkproductie

Londen – De Britse melkproductie is afgelopen maand volgens voorlopige cijfers uitgekomen op 940 miljoen liter. Dat is 1,5 procent meer dan vorig jaar en de hoogste melkproductie in vijf jaar. Het zuivelschap Dairyco tekent daarbij aan dat er vijf jaar geleden nog 137.000 melkkoeien meer waren dan nu.

Het schap schrijft de hogere productie deels toe aan het zachte weer in vergelijking tot de strenge winterse omstandigheden van begin 2011. Daarnaast spelen veel veehouders ook in op de hoge melkprijzen in combinatie met de wat afzwakkende prijzen voor voer.

Dairyco vermoedt dat de melkproductie de komende tijd hoog blijft door de vertraagde gevolgen van de winter van 2010/11 voor het kalven en de relatief grote slacht van zoogkoeien aan het begin van het vorige jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.