Rundveehouderij

Nieuws 1761 x bekeken

Amerika ziet export Goudse kaas naar Mexico toenemen

Arlington – De export van Goudse kaas vanuit de Verenigde Staten (VS) naar Mexico neemt toe. Dat blijkt uit gegevens van de US Dairy Export Council (Usdec).

In de eerste tien maanden van 2011 lag de kaasexport naar Mexico volgens het Amerikaanse landbouwministerie op 38.222 ton. Bijna 20 procent hiervan is volgens de Usdec Goudse kaas. Ten opzichte van 2006 is het volume kaas dat vanuit de VS naar Mexico is geëxporteerd verdubbeld naar 48.844 ton.

Mexico is al lange tijd de belangrijkste exportmarkt voor de VS wat betreft kaas. De helft van de kaas die in Mexico wordt geconsumeerd is echter Goudse, een soort die in de VS traditioneel niet werd geproduceerd. Reden voor de Usdec om producenten in de VS te overtuigen ook Goudse kaas te gaan produceren. Hiermee gaat Amerika de concurrentie aan met producenten van Goudse in Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Europa.

Vanuit Nederland is in 2010 5.969 ton kaas naar Mexico geëxporteerd, zo blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel. In totaal exporteerde Nederland in 2010 576.284 ton kaas, waarvan 254.048 ton Goudse kaas. De belangrijkste exportmarkt voor Nederland is nog altijd Duitsland, goed voor de import van 198.710 ton Nederlandse kaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.