Rundveehouderij

Nieuws 622 x bekeken

30 procent Rouveen-veehouders bij Koe-Kompas

Rouveen – 30 procent van de 260 CZ Rouveen-leden had zich op 1 december aangemeld voor het Koe-kompas, een meetinstrument voor dierenwelzijn. Deze veehouders ontvangen een korting van 50 euro op deelname aan Koe-Kompas.

Volgens Rouveen-controleur Jan Hooikammer druppelen de aanmeldingen nog steeds binnen. Het Koe-Kompas vervangt het Bedrijfsbehandelplan en het Bedrijfsgezondheidsplan. Deze twee plannen moeten veehouders uiterlijk 1 april bij hun melkverwerker indienen in het kader van de reductie van het antibioticagebruik.

Veehouders die zich voor 1 januari aanmeldden, krijgen in het eerste kwartaal hun eerste controle. Veehouders die zich voor 1 maart aanmelden, nemen vanaf 1 april deel. Deelname aan Koe-Kompas is vrijwillig, maar Hooikammer verwacht dat een groot percentage van de Rouveen-leden er aan mee gaat doen, omdat zij geïnteresseerd zijn in duurzame veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.