Rundveehouderij

Nieuws 291 x bekeken

Zorg Luxemburg over plan verlaging superheffing

Luxemburg – Een voorstel voor geleidelijke verlaging van de superheffing, dat in Brussel wordt besproken in het kader van het Europese Melk pakket, veroorzaakt aanzienlijke zorgen onder met name kleine melkveehouders in landen met een relatief zwakke zuivelsector.

Dit zei Europees parlementslid Astrid Lulling op de jaarvergadering van de Europese zuivelindustrie (EDA).

Volgens haar staat dit voorstel gelijk aan het geleidelijk afschaffen van de superheffing, maar dan al ruim voor 2015. Dit zal in het voordeel van de grote melkveehouders in concurrerende regio’s werken, maar is niet in het belang van de kleine en middelgrote melkveehouders in landen, zoals Luxemburg, waar de melkveehouderij niet heel erg sterk staat.

Het voorstel voor geleidelijke afschaffing van de superheffing is een van de vele wijzigingsvoorstellen op het zuivelrapport van Europarlementariër James Nicholson en is onderwerp van gesprek tussen Europarlement, Europese Raad en de Europese Commissie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.