Rundveehouderij

Nieuws 448 x bekeken 15 reacties

Vermeer: toeslag melkveehouder niet nodig

Den Bosch – De melkveehouder heeft nu de melkprijs boven de 31 cent per kilo ligt, geen inkomenstoeslag nodig, meent voorzitter Antoon Vermeer van de Raad voor het Landelijk Gebied, en oud-ZLTO-voorzitter.

Vermeer zei dit op een bijeenkomst van landbouwjournalisten. In een eerder advies stelde de raad al voor de toeslagen aan te wenden om boeren voor te bereiden op het subsidieloze tijdperk na 2020.

”Iets krijgen wat je niet verdient, daar word je lui van”, meent Vermeer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dat geldt dan alleen voor eigendomsbedrijven zoals die van Vermeer zelf. Pachters leggen zonder toeslagen allemaal het loodje. Pachters worden al tot en met uitgeknepen. Dit hebben ze te danken aan (wederom) rekenbroddelwerk van "deskundigen". Levert Vermeer ook de waardestijging van zijn grond in? Je wordt er alleen maar lui van. God, wat begin ik toch een hekel te krijgen aan de achterlijkheid in dit land.

 • no-profile-image

  veel boeren hebben dit geld nodig om de sterk gestegen kosten te kunnen betalen.

 • no-profile-image

  Ik vind dat Vermeer ook niks hoeft te verdienen.

 • no-profile-image

  v Grinsven

  Vermeer heeft hierin gewoon gelijk deze toeslagrechten waren bedoeld om de TE VERWACHTEN daling van de melkprijs te compenseren alleen is de melkprijs niet gedaald

 • no-profile-image

  Vermeer heeft geen gelijk.De inkomenstoeslag was wel bedoeld om de daling van de melkprijs te compenseren, maar hield geen rekening met de toenamen van de kosten .Gelukkig kunnen de toegenomen kosten, op dit moment door middel van een iets hogere melkprijs wel ( gedeeltelijk) worden opgevangen.

 • no-profile-image

  Vermeer heeft er bovendien nog de nodige dikbetaalde baantjes (door met LNV mee te slijmen) bij. Dit soort zou z'n eigen moeder nog verkopen voor een dubbeltje.

 • no-profile-image

  oud-ZLTO-voorzitter, natuurlijk ik had het kunnen weten!!!

 • no-profile-image

  in principe heeft hij gelijk, echter snijden in eigen vlees doet altijd pijn. Zo is het ook nooit terecht geweest dat wij eg premies kregen voor het telen van snijmais, wat bedoeld was voor compensatie van afbouwen vd subsiedies voor graanteelt.
  Ik maak me echter wel enige zorgen over hoe in de toekomst het eg budget verdeelt gaat worden. Nu is het zo dat melkveehouders die stoppen met melken nog wel hun opgebouwde toeslagrechten ( ook ter compensatie vd melkprijs) behouden dat is natuurlijk ook krom en ten nadele van diegenen die op de vrije markt hun kost moeten zien te verdienen

 • no-profile-image

  Antoon Vermeer moet maar heel snel werkloos worden. Uitkering (lees toeslag) is niet nodig, daar wordt Antoon Vermeer alleen maar lui van, toch Antoon?

 • no-profile-image

  Ik heb zo eens rondgekeken in de omgeving en iets verder , maar ik denk dat bijna bij elke melkveehouder er wel 2 of 3 tractoren staan , vaak ook nog boven de 100 tot 150 pk , 4 - wielaandrijving , en nog een loadertje. Bijna allemaal vrij nieuw. Dat wordt natuurlijk betaald van al die subsidies. Zelfs voor een hooischuddertje staat al een tractor van boven de 100 pk en ook nog 4 wiel aandrijving. Stel je toch eens voor dat men even de tractor los moet maken van b.v. de mesttank en voor het schuddertje moet plaatsen. Dat zou toch een ramp wezen. Ik begrijp dus heel goed dat de melkveehouders lui worden met al die subsidies.

 • no-profile-image

  NIet alleen van de subsidies Producent. Wat denk je van de grondwaardestijging? Alle overwaarde van de grond kan mooi gebruikt worden om van alles aan te schaffen tegen een lage rente. Stel, je hebt 100 ha. grond. Er zijn jaren geweest met een stijging van 3000 euro per ha. Dan heb je dus 3 ton aan overwaarde wat je kunt gebruiken. En dat al zo'n jaar of 15....

 • no-profile-image

  Maar ach, de pacht kan best nog wat verder omhoog aldus de "deskundigen". Tenslotte verdienen pachters en eigenaren ongeveer evenveel. Opsluiten zulke stumperds!!

 • no-profile-image

  v Grinsven

  Het allerbeste wat ik sinds jaren van deze man heb gehoord word tijd dat die steuntrekkers eens gaan werken voor hun geld

 • no-profile-image

  @kritische lezer:
  de waardestijging van grond zie je, net als de waardestijging van woningen, niet terug in je portemonnee als harde euri.
  En, alles wat je leent, zul je eens terug moeten betalen. Het simpel stapelen van schulden op basis van enkel de waardestijging van grond, zonder op de terugbetalingscapaciteit te letten, is de beste manier op weg naar je ongeluk! Je rekensommetje is veel te simpel...

 • no-profile-image

  Mijn rekensommetje is simpel, maar wel wat er in de praktijk gebeurt. Zó vergelijkt men eigendomsbedrijven met pachters. Maar ik ben het met je eens dat ook voor deze lieden de bomen niet tot in de hemel blijven groeien. Als de pachters (door toedoen van deze "deskundigen") zijn uitgerookt, breken er ook voor de eigenaren zware tijden aan. Gevolg: alles naar de kloten.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.