Rundveehouderij

Nieuws 202 x bekeken

Spaanse fokkerijorganisaties voegen zich bij EuroGenomics

Arnhem – De Spaanse fokkerijorganisatie Conafe gaat deelnemen in EuroGenomics. Ook het agrarische onderzoeksinstituut Inia gaat in EuroGenomics participeren.

In EuroGenomics werkten tot nu toe vijf Europese fokkerijorganisaties samen om de resultaten op het gebied van genomic selection verder te verbeteren. Het gaat om de fokkerijorganisaties CRV, UNCEIA, DHV, Vit en VikingGenetics.

De samenwerking houdt in dat de organisaties hun beschikbare referentiepopulaties samenvoegen waardoor de betrouwbaarheid van genomic selection binnen het holstein-ras flink wordt vergroot. Een referentiepopulatie is een groep stieren waarvan de fokwaarden zijn berekend op basis van dochterinformatie en hun DNA-profielen. Zo’n populatie verschaft fokkerijorganisaties de basis voor de berekening van betrouwbare genomische fokwaarden en effecten. Door de uitbreiding van het aantal deelnemers aan EuroGenomics is binnenkort een referentiepopulatie beschikbaar van meer dan 22.000 fokstieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.