Rundveehouderij

Nieuws 440 x bekeken 1 reactie

Prijsconflict Zuivelhoeve met Superunie

Twekkelo – Onenigheid over de prijzen is er de oorzaak van dat toetjes van De Zuivelhoeve voorlopig niet meer verkrijgbaar zijn bij Superunie supermarkten. De Zuivelhoeve vindt dat het de gestegen grondstofprijzen moet doorberekenen in haar productprijzen, Superunie wil echter niet meegaan.

Inkooporganisatie Superunie vindt volgens De Zuivelhoeve dat het haar producten ”maar met verlies moeten leveren,” zo stelt de organisatie in een verklaring. ”Dit kan natuurlijk niet en daarom moet de Zuivelhoeve met pijn in haar hart mededelen dat de Zuivelhoeveproducten niet langer verkrijgbaar zijn bij deze supermarkten.”  Het gaat om de supermarkten BONI, Coop, Coopcompact en Supercoop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Bas, Digros, EMTÉ, Golff, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Agrimarkt, PLUS, Poiesz, Spar en Vomar.

Voor De Zuivelhoeve betekent de leveringsstop een forse ingreep in de bedrijfsvoering. ”In een derde van de markt zijn onze producten nu niet verkrijgbaar,” zegt commercieel directeur Michel Wiltenberg. Dat heeft navenante gevolgen voor de aanvoer en verwerking. De Zuivelhoeve moet intern aardig herschikken. Het heeft zes ’eigen’ melkveehouders en koopt daarnaast melk bij van diverse andere partijen, zoals Noorderland Melk. Volgens Wiltenberg wordt nog wel gesproken met Superunie, maar De Zuivelhoeve moet hogere grondstofprijzen doorberekenen, herhaalt hij. Het bedrijf benadrukt dat er ook supers zijn die het wel met de Zuivelhoeve eens zijn en een eerlijke prijs willen betalen. Voorbeelden zijn Albert Heijn, C-1000, Jumbo, Troefmarkt, Dagwinkel, Makro en de eigen winkels.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gefelisiteerd Zuivelhoeve met de mening van je onderneming om een prijs neer te leggen die normaliter ook door de supers aan de consument word verhoogd als de kosten van b.v. personeel omhoog gaan . Zo kunnen b.v. de vleesverwerkende industrie een voorbeeld aan jullie nemen , zodat de hardwerkende boeren een vatsoenlijke prijs ontvangen voor hun producten.

    Wanneer grondstoffen duurder worden moeten we deze ook door kunnen berekenen naar de supers, hier is niets mis mee

Of registreer je om te kunnen reageren.