Rundveehouderij

Nieuws 193 x bekeken 1 reactie

Opnieuw minder melkkoeien in de wei

Den Haag - Ruim een kwart van de in totaal 1.478.635 melkkoeien in Nederland stond in 2010 het hele jaar op stal. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal melkkoeien dat tijdens het weideseizoen op stal bleef, is de afgelopen jaren toegenomen. Vorig jaar waren het er 384.446. In 2007 stond 20 procent van de koeien het hele jaar op stal.

Het weideseizoen loopt van half april tot half oktober

Eén reactie

  • no-profile-image

    In die grote open stallen is het veel beter voor de koeien. De mooie dagen dat de koeien het buiten beter hebben zijn er weinig.Het is heel anders als je nog die kleine bedompte stallen hebt. Aan grote stallen wen je snel, vaak gaan kijken, het is de moeite waard. Dan zie je pas hoe fijn het de koe heeft.Daardoor presteerd ze ook veel beter. En ook vanwegen de goed gestuurde voeding is ze en blijft ze gezond. En zeker economisch en voor het milieu is het veel beter! Veel kleine bedrijven zullen stoppen omdat er geen boterham meer te verdienen is. Daarom gaat schaal vergroting altijd door en zie je minder koeien in de wei.

Of registreer je om te kunnen reageren.