Rundveehouderij

Nieuws 203 x bekeken 1 reactie

Melkveebedrijven getroffen door virusdiarree

Deventer – Diverse melkveebedrijven zijn getroffen door een nog onbekende virusdiarree. Dat bevestigt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

De gezondheidsdienst ontving de afgelopen week veel telefoontjes van bezorgde melkveehouders.

Om hoeveel meldingen het gaat kan de GD niet aangeven, maar duidelijk is dat het er genoeg waren om een pilotonderzoek in te stellen. Genoemd onderzoek bestaat uit bedrijfsbezoeken en het houden van een enquête.

Hoewel de GD nog niet weet om welk virus het precies gaat, heeft het volgens een woordvoerder de kenmerken van winterdiarree. Vanwege de virusdiarree is de fokveedag aanstaande zaterdag in Bathmen-Laren afgelast.

Eén reactie

  • no-profile-image

    h.snuverink

    wij hebben ook diaree gehad bij 80 koeien nadat er een wisseling van ons krachtvoer heeft plaatsgevonden. Wij hebben koeien in 3 groepen inverdeeld en een groep heeft de nieuwe brok gekregen. En die kwamen spontaan aan de diaree en de andere twee groepen hebben nergens last van gehad, want die hebben niet van die brokken gegeten. terwijl ze allemaal hetzelfde basis rantsoen krijgen. Dus van deze winterdiaree geloof ik weinig. KIJK HET KRACHTVOER EENS NA !!

Of registreer je om te kunnen reageren.