Rundveehouderij

Nieuws 366 x bekeken

FrieslandCampina: toenemende druk op zuivelmarkt Griekenland

Amersfoort – FrieslandCampina merkt toenemend prijsdruk op de Griekse markt, maar stelt dat verkoopvolumes op peil blijven. Het bedrijf zegt meer dan 80 jaar merken in Griekenland te voeren.

In 2010 claimde de dochter marktleider te zijn met een omzet van 360 miljoen euro. Vorig jaar verkocht het bedrijf 90.000 ton gekoelde producten en 75.000 ton ongekoelde producten.

FrieslandCampina wil op dit moment niets zeggen over de verwachte omzet voor 2011 en de mogelijke gevaren van een Grieks faillissement. De website vermeldt dat het bedrijf in Griekenland onder meer onder de naam NoyNoy melk, merkkaas, yoghurt en kindervoeding verkoopt. NoyNoy zou het grootste zuivelmerk zijn in Griekenland.

De Griekse dochter van FrieslandCampina heeft een kleine 500 mensen in dienst en opereert onder meer vanuit Thessaloniki, Patras en Maroussi. Yoghurt wordt gemaakt van melk dat komt van zeven Griekse boerderijen. De overige producten worden gemaakt van melk uit Nederland en Duitsland.

Bij een Grieks faillissement of instortende economie kunnen de consumentenbestedingen afnemen, en kunnen consumenten besluiten goedkopere zuivelproducten te kopen. Wanneer Griekenland de eurozone verlaat, is het waarschijnlijk dat haar nieuwe munteenheid weinig waarde heeft en Griekenland dus minder kan importeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.