Rundveehouderij

Nieuws 463 x bekeken 4 reacties

FrieslandCampina financiert weidegangtoeslagen uit twee potjes

Amersfoort – FrieslandCampina wil de nieuwe weidegangtoeslagen van 50 en 12,5 cent per 100 kilo financieren uit twee verschillende potjes.

De toeslag van 50 cent voor volledige weidegang wordt betaald uit de winst van het bedrijf. De toeslag van 12,5 cent voor deel-weidegang gaat ten laste van het gewone melkgeld en wordt dus in mindering gebracht op de uitbetaling aan leden die helemaal geen weidegang toepassen.

Dat is althans het voorstel van het bestuur. Op de ledenraadsvergadering van eind dit jaar wordt een definitief oordeel gegeven over dit voorstel. Dan wordt ook gestemd over de andere onderdelen van het verduurzamingspakket.

FrieslandCampina heeft de communicatie over de nieuwe weidegangtoeslagen per 2012 naar voren getrokken om uitlekken van de voorstellen voor te zijn en om afnemers tijdig op de hoogte te kunnen stellen van de inzet.

De aanpassing van de weidegangtoeslagen heeft tot gevolg dat er veel meer weidemelk op de markt komt. Om die reden wil FrieslandCampina ook meer producten met weidemelk op de markt brengen, zoals kaas en zuiveldranken. Ook wil de zuivelonderneming supermarkten de gelegenheid bieden om huismerkproducten met weidemelk op de markt te brengen. Hiermee kan FrieslandCampina zich onderscheiden ten opzichte van andere aanbieders van dagverse zuivel, al kunnen die ook met weidemelkproducten komen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dictatuur ,

  niet bij de leden leveranciers halen maar vernieuwend en appart op de markt brengen en de consument dit ietsje meer laten betalen ! Dit is wat campina wil en doet maar niet wat de consument wil en koopt

 • no-profile-image

  De coöperatieve gedachte, van heden VERDEEL EN HEERS., Passen jullie dit ook toe bij de GRIEKSEBOEREN. ????

 • no-profile-image

  steurtien

  er zitten een paar heren daar bij campina die hun zin met een mooi verhaal door willen duwen ,,ze worden er echt wel weer beter van, over de ruggen van boeren en burgers .
  met drie maanden worden worden ook de persoonlijke toeslagen weer uitgedeeld, en dan staan zulke bedenkers weer vooraan . campina zorg voor jullie eigen produkten ,en laten we niet lezen dat er produkten uit de markt moeten worden genomen ,,en hebben jullie trouwens de hccp in orde zowel op papier en op de werkvlooer??? onze hollandse koeien???

 • no-profile-image

  Een bestuur die de eigenaren dwingt de koeien buiten te doen.(beetje vreemd)
  producenten van weidemelk beter betalen uit de winst van het bedrijf (van wie is het bedrijf? dus wie betaald?)
  Als de consument meer wil betalen voor weidemelk, moeten zuivelbedrijven zorgen dat het voorradig is..
  Dus de consument betaald. Niet omgekeerd.

  Het moet de eerste autofabriekant nog worden die een schone auto in productie brengt zonder een betalende klant,waarom zijn boeren dan zo gek?
  Als je je eigenaren zo voor de gek kunt houden verdien je wel een flinke bonus.

Of registreer je om te kunnen reageren.