Rundveehouderij

Nieuws 217 x bekeken

Europese zuivelproducenten vluchten in magermelkpoeder

Brussel – De Europese zuivelindustrie heeft zich dit jaar massaal gestort op de productie van magermelkpoeder. Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Sinds 1 januari van dit jaar is, bij een 2,2 procent hogere aanvoer van boerderijmelk, bijna 12 procent meer magermelkpoeder geproduceerd.
De productie van kazen is nauwelijks gestegen. Ook de productie van boter is slechts licht toegenomen. De productie van vollemelkpoeder en van deels ontroomde poeder is daarentegen met 4 procent gedaald.

Wordt gekeken naar de ontwikkelingen sinds het begin van het nieuwe quotumjaar (1 april 2011), dan valt op dat de productie van magermelkpoeder iets terugloopt (van plus 12 naar bijna plus 10 procent) en dat de productie van vollemelkpoeder zeer sterk terugvalt. Er wordt dan ruim 12 procent minder vol poeder geproduceerd dan in dezelfde periode van 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.