Rundveehouderij

Nieuws 158 x bekeken

Duitse producentenprijzen boter leveren in augustus iets in

Wiesbaden - De Duitse producentenprijzen van boter en andere melkvetten zijn in augustus ten opzichte van juli met 1 procent gedaald. Dat constateert het Statistische Bundesamt in zijn nieuwe maandelijke rapportage over de fabrikantenprijsontwikkeling.

Ten opzichte van augustus vorig jaar bleef bij boter en melkvetten sprake van een relatief forse stijging, namelijk met 8,6 procent.

Het producentenprijsniveau van levensmiddelen in het algemeen was in augustus ten opzichte van de voorafgaande maand stabiel, maar in vergelijking met augustus vorig jaar steeg het niveau met 5,7 procent. Suiker was één van de weinige dalers (minus 2,4 procent, maar plus 0,5 procent in augustus ten opzichte van juli).

Of registreer je om te kunnen reageren.