Rundveehouderij

Nieuws 470 x bekeken 1 reactie

De Haan maakt 's werelds mooiste foto

Guelph - ’s Werelds mooiste foto van de land- en tuinbouw in 2010 is gemaakt door fotograaf Alex de Haan uit Akkrum. De Internationale Federatie van Agrarische Journalisten (IFAJ) maakte zaterdag tijdens het wereldcongres in Canada de winnaars bekend van de IFAJ Photo Star Prize.

De Haan won in twee van de drie categorieën: productie en landschap. Bovendien riep de jury zijn foto van een man met schapen, gemaakt in Noorwegen, uit tot de allerbeste agrarische foto van het afgelopen jaar. Een foto van koeien in de mist veroverde de prijs in de categorie landschap. Beide foto’s werden gepubliceerd in het Agrarisch Dagblad.

Twan Wiermans uit Cadier en Keer kreeg een eervolle vermelding voor zijn foto ‘in beweging’, afgedrukt in het Agrarisch Dagblad.

De Haan begon zijn carrière in 1976 als journalist bij de Jouster Courantde. Sinds 1996 is hij full time fotograaf bij Persbureau Noordoost in Heerenveen, het persbureau dat hij zelf heeft opgericht. In 2009 kreeg hij bij de IFAJ Photo Star Prize al een eervolle vermelding.

Uit dertig landen deden fotografen mee aan de competitie. De winnaar ontvangt een gouden speld, een certificaat en een bedrag van 1.250 euro. De inzending werd voorgedragen door de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ), het Nederlandse lid van de IFAJ.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hartelijk Gefeliciteerd als winnaar, met deze prachtige foto!

Of registreer je om te kunnen reageren.