Rundveehouderij

Nieuws 166 x bekeken

Cooperatives Working Together onder vuur

Arlington – Een advocatenkantoor uit Seattle (Hagens Berman) heeft een rechtzaak aangespannen tegen Coöperatives Working Together (CWT).

De Amerikaanse zuivelcoöperaties, verenigd in CWT, worden beschuldigd van het onrechtmatig hoog houden van de melkprijs door systematisch gezonde melkkoeien te laten slachten. Dierenrechtenorganisatie Compassion Over Killing was de eerste partij die de handelswijze van CWT bij het advocatenkantoor onder de aandacht bracht.

In de aanklacht wordt gemeld dat CWT verantwoordelijk is voor het slachten van meer dan een half miljoen melkkoeien binnen een periode van zeven jaar. Doel zou zijn geweest om de melkprijs kunstmatig op te drijven. Deze handelswijze zou in strijd zijn de met de mededingingswet.

CWT laat weten dat de organisatie is opgericht om melkproducenten te helpen die verlies lijden. De programma’s die daarvoor zijn opgestart zouden niet in strijd zijn met de mededingingswet.

Of registreer je om te kunnen reageren.