Rundveehouderij

Nieuws 535 x bekeken 1 reactie

CZ Rouveen laat zich inspireren door Cono

Rouveen - Producent van kaasspecialiteiten CZ Rouveen gaat ook aan de slag met verduurzaming van de zuivelproductie. De kleine coöperatie laat zich daarbij inspireren door Cono Kaasmakers uit Noord-Holland.

Dit vertelde directeur Ben Wevers tijdens de aftrap van het verduurzamingsprogramma. De opzet is dat leden van CZ Rouveen workshops gaan volgen waarbij hun kennis over duurzamere veevoeding, graslandbeheer, antibioticareductie, weidegang en energiebesparing verder op peil wordt gebracht. Dit gebeurt in grote lijnen op dezelfde manier als bij Cono gebeurt, maar de leden van CZ Rouveen kunnen er wel hun eigen concrete invulling aan geven.

De inzet is dat alle leden van de coöperatie mee gaan doen aan het programma, maar toch is de deelname uitsluitend op basis van vrijwilligheid, aldus Wevers. Hij stelt dat verduurzaming van groot belang is voor de coöperatie om uniek te blijven. Het bedrijf staat bekend als producent bij uitstek van speciale kaassoorten en heeft qua imago een naam hoog te houden.

Op zich staat het verduurzamingstraject los van een eventueel groter accent op biologische productie. Van de ongeveer 280 leden hebben er zo’n 40 een biologisch bedrijf.

Eén reactie

  • no-profile-image

    fam.hdejong@hetnet.nl

    doorstuuren

Of registreer je om te kunnen reageren.