Rundveehouderij

Nieuws 291 x bekeken

CBS: aantal koeien in de wei opnieuw gedaald

Den Haag – Het aantal melkkoeien in de wei is in 2010 opnieuw gedaald. Vorig jaar liep 74 procent van de melkkoeien in de wei. Dat is 2 procent minder dan in 2009. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek en blijkt uit de eerste resultaten van de Landbouwtelling 2011.

Uit de cijfers blijkt dat vooral melkveehouders in het zuiden van het land kiezen voor het permanent opstallen van hun koeien. In het zuidelijk weidegebied gaat 59 procent van de melkkoeien gedurende het weideseizoen de wei in. In het westelijk weidegebied, (Utrecht en grote delen van Noord- en Zuid-Holland) is er weidegang voor 92 procent van de melkkoeien. In de overige delen van Nederland komt gedurende het weideseizoen 70 tot 76 procent van het melkvee in de wei.

Of registreer je om te kunnen reageren.